Informatiepunt

Ons nieuwe informatiepunt is geopend! Het Twents Volksblad heeft hier op 1 september een fraai artikel aan gewijd…

Wat een levendige zomer vol activiteiten moest worden, werd een stille, rustige zomer. Of toch niet? Hoewel de activiteiten voor recreanten door het hele corona-gebeuren lang stil lagen, was er weinig rust voor Harrie Hendriks Boers en Karin Oostenbrink, eigenaren van landgoed Schuilenburg.

HELLENDOORN – Voor hen gingen de werkzaamheden aan het informatiepunt namelijk wel door, in aangepaste vorm. En het resultaat mag er zijn. De ‘Drentse schuur’, genaamd Herberg ’t Reggedal een L-vormig gebouw met zwart geverfd hout en een rood pannendak, vormt een mooi geheel met het bouwhuis en de wagenschuur op het terrein. Met een oppervlakte van zo’n 165 vierkante meter biedt het genoeg ruimte voor bijeenkomsten, lezingen en diverse andere activiteiten. “We zijn heel blij dat we ondanks alles toch binnenkort het informatiepunt officieel kunnen openen,” vertelt Karin. “Mensen kunnen hier heerlijk op het terras zitten, we kunnen allerlei lezingen en workshops of cursussen faciliteren en we kunnen meer dingen tegelijk doen. Dat was tot nu toe niet echt mogelijk.”

Mooie faciliteiten

Met de komst van het nieuw informatiepunt is het nu mogelijk om zowel geboekte activiteiten (zoals vergaderingen of feestjes) als passanten tegelijkertijd te bedienen. “Eerder konden passanten dan niet terecht,” zegt Karin. “En wat nu ook heel mooi is, is onze nieuwe toiletruimte. Die is van buitenaf toegankelijk. Of mensen nu via het water, op de fiets of wandelend hier komen, ze kunnen zich even lekker opfrissen.” “Maar natuurlijk zijn de mensen ook welkom binnen of op het terras, waar we hen van een hapje of drankje kunnen voorzien,” voegt Harrie er lachend aan toe. “Als je je route langs Schuilenburg plant, is het een idee om een lekkere picknickmand te bestellen. Dan zoek je een leuk plekje langs de Regge of in de boomgaard en geniet ervan.”

Diverse activiteiten

Naast ‘diskgolf’, het ‘klompen goa pad’ en diverse themafeesten als het ‘Sagenmysterie’ hebben Karin en Harrie de afgelopen tijd diverse nieuwe activiteiten ontwikkeld. Zo zetten ze in samenwerking met verschillende bezienswaardigheden in de omgeving het ‘loeren en toeren’ op. Routes waarbij je vanaf Schuilenburg op pad gaat naar bijvoorbeeld Erve Hofman in Hellendoorn en daar rondkijkt. Of gps-puzzeltochten op het water.

‘We kunnen meer leuke dingen doen’

“We hebben een route met diverse hotspots uitgezet die je gaat varen. Onderweg krijg je allerlei vragen om te beantwoorden en allerlei informatie over de omgeving,” vertelt Karin. “En zo zijn er nog wel meer activiteiten waar we mee bezig zijn. Het is nog niet allemaal helemaal operationeel, omdat we ook daarin door het corona-gebeuren tegen wat problemen aanliepen. We zijn ook aan het kijken hoe we onze ruimtes verder kunnen benutten. Wij denken bijvoorbeeld aan exposities van kunstenaars of fotografen. Natuurorganisaties of fotografen kunnen dit goed als uitvalsbasis voor tochten of workshops gebruiken. Het is weer eens een heel ander gebied dan bijvoorbeeld de Sallandse Heuvelrug. En dan zijn er ook vast wel dingen waar wij nog helemaal niet aan gedacht hebben. We staan open voor samenwerkingen, dus heb je een goed idee? Neem contact op, dan kunnen we het bespreken.”

Openingstijden
Voor groepen

Voor groepen is Schuilenburg het gehele jaar geopend op afspraak:

7 dagen in de week.

Ook buiten onze reguliere openingstijden. Informeer naar de mogelijkheden.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.